Miten löytää uusia työntekijöitä?

Usein käy niin onnekkaasti, että yrittäjä löytää itsensä tilanteesta jossa kysyntä ylittää tarjonnan ja töitä olisikin tarjolla enemmän,  kuin mitä omat voimavarat ja kovin rajattu määrä käsiä antavat myöten tehdä. Ajankohtaiseksi tulee siis lisätyövoiman hankkiminen!

Rekrytointi on aina iso päätös, johon sisältyy monia riskejä. Se myös vaatii monen asian huomioonottamista – jo ihan lakiteknisistä syistä- , joten heppoisin perustein ja mutu-tuntumalla sitä ei kannata tehdä. Onnistuneet rekrytoinnit mahdollistavat historiankirjoihin jääviä kasvutarinoita ja pudottavat yrittäjän stressikäyrän jyrkkään laskuun, kun taas syystä tai toisesta epäonnistunut työvoiman lisäys merkitsevät puolestaan unettomia öitä. 

Erityisesti ensimmäisen työntekijän palkkaaminen voi tuntua melkoiselta viidakolta, sillä työnantajana yrittäjän tulee huolehtia erilaisista työnantajan velvoitteista. Lista on pitkä, sisältäen erilaisia laskelmia, maksuja ja vakuutuksia. Eivätkä ne työntekijätkään yleensä enää tätä nykyä ilmesty hattu kourassa yrityksen oven taakse kyselemään, josko olisi töitä tarjolla. Ehei, työvoimapula on monilla aloilla tosiasia ja moni yrittäjä joutuu levittelemään käsiään, miksei kalliilla rahalla ostettu työpaikkailmoitus tuotakaan haluttua tulosta.

Tässä vaiheessa apuun tulemmekin me. Meidän tehtävämme Personalhusetilla on varmistaa, että kaikki asiakasyrityksemme löytävät juuri heille parhaan työvoiman, haluamallaan tavalla. Haluatko pestä kätesi koko rekryprosessista ja kaikesta siihen liittyvästä, keskittyen omaan ydinosaamiseesi ja bisneksesi pyörittämiseen? Vai haluatko rekrytoida henkilöitä pysyvään työsuhteeseen omille palkkalistoillenne? Oli tahtotilasi mikä tahansa, meiltä saat ratkaisun.

Miten autamme työvoiman löytämisessä

Me Personalhusetilla olemme henkilöstöalan ammattilaisia, joita yhdistää aito välittäminen ja rakkaus tekemäämme työhön. Toimintamme sydämessä on halu luoda parempaa työelämää sekä auttaa siinä, että oikea osaaja ja oikea työ kohtaavat.  Me autamme, kun tarvitset osaajia pysyvään työsuhteeseen, tilapäisesti, kausittaisesti tai projektiluontoisesti. Tarjoamme myös mm. HR-konsultointipalveluita, apua perehdytykseen sekä digitaalisia ratkaisuja rekrytointikampanjan tueksi.

Meillä on laajat verkostot ja hakijapankki, sekä tapoja löytää ne passiivisetkin työnhakijat, jotka eivät aktiivisesti seuraa työpaikkailmoittelua. Moni työntekijä on valmis vaihtamaan, jos kiinnostava mahdollisuus tulee kohdalle, heidät täytyy vain tavoittaa siellä, missä he ovat.

Etsimme parhaat osaajat ja esittelemme vain tehtävään parhaiten sopivat kandidaatit. Ulkoistamalla rekrytointiprosessin asiantuntijoille säästät siis omaa kallisarvoista aikaasi ja teet selvää säästöä välttymällä virherekrytoinneilta.

Vuokratyö vai rekrytointi?

Vuokratyövoima on huoleton ratkaisu yrittäjälle, jolla tarve on mahdollisesti väliaikainen, eikä resursseja omaan HR:ään ole.  Rekrytoinnissa olemme mukana prosessissa, mutta asiakas palkkaa työntekijän omille listoilleen. Vuokratyön ja rekrytoinnin eroista pääset lukemaan tarkemmin TÄÄLTÄ.

Autamme koko HR-kentällä

Henkilöstövuokrauksen ja rekrytoinnin lisäksi tarjoamme laajan kattauksen muita palveluita, joilla yritystoiminta saadaan kasvuun. Jokin yrityksen sisäinen toiminto – tai osatoiminto- voidaan esimerkiksi ulkoistaa meidän tuotettavaksemme, jolloin otamme vastuun sekä työnjohdosta että varsinaisesta tekemisestä ja tavoitteiden saavuttamisesta. Kiinteät kulut voidaan näinollen muuttaa joustaviksi, vastaamaan kysynnän vaihtelua.

Autamme myös mm. perehdytyksen suunnittelussa, henkilöstökyselyissä, HR-konsultoinnissa. Mikäli HR ei ole ominta osaamistanne, saa kauttamme vuokrattua HR-asiantuntijan avuksi vaikkapa määräaikaisaeen projektiin tai väliaikaiseen rekrytointitarpeen kasvuun.

Kanssamme yhteistyö on mutkatonta ja saat hoidettua koko prosessin teille nimetyn yhteyshenkilön kanssa.  Meillä on vankka osaaminen työsuhteen koko elinkaaren hoitamisesta, olemme niin asiakkaidemme kuin työntekijöittemme tukena ylä- ja alamäissä.  Parhaat referenssimme ovatkin pitkät asiakassuhteet.

Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan juuri Teille sopiva palvelukokonaisuus!